К основному контенту

Корисні поради

    Суглобова гімнастика являє собою комплекс вправ, спрямований на оздоровлення, розтяжку і розробку зчленувань і м’язової системи всього організму. Ця профілактична і терапевтична методика вельми ефективна при деяких хворобах опорно-рухової системи.

    Суглобова гімнастика доступна кожній людині: її може виконувати дитина і дорослий будь-якої статі і віку. У таких фізичних вправ немає протипоказань, а головне, вони не потребує сильних тимчасових і фізичних витрат.
      Незважаючи на простоту виконання вправ, вони вважаються відмінним способом профілактики і лікування больового синдрому в суглобах. За допомогою такої зарядки можна оздоровити весь організм. Крім того, зарядка – це відмінна розминка перед тренуванням для людей, що професійно займаються спортом.
Одним з ефективних способів позбавлення від різних захворювань кісткової і м’язової систем є зарядка для суглобів від доктора Бубновського.
Комплекс гімнастичних вправ для початківців за методом відомого доктора не має протипоказань, надає позитивну дію, як на фізичне здоров’я хворого, так і на його душевний стан.

Мета і користь фізичних вправ

Основною метою занять гімнастикою від доктора Бубновського є відновлення рухливості хребта і здорового функціонування організму в цілому.
Одним з позитивних якостей виконуваних вправ є тривале збереження еластичності м’язів, навіть після завершення курсу лікування.
Ще один плюс – це здатність за допомогою занять контролювати свій емоційний стан, стримувати негативні емоції і набути впевненості у власних силах.
Суглобова гімнастика від доктора Бубновського
Техніка виконання вправ легка в освоєнні:
1.     рухи необхідно виконувати в зручному темпі і режимі;
2.     повтори вправ не потрібно виконувати більше 10 разів (з часом навантаження збільшиться);
3.     навантаження повинна йти на прес, а не на хребет;
4.     слід дотримуватися правильний дихальний режим.

Виконувати комплекс гімнастичних вправ доктора Бубновського досить просто.

Рухи «лежачи на спині» (виконувати кожне рух по 10 разів):

1.     Зайняти вихідну позицію (лягти на спину), спертися на лікті і витягнути ноги. По черзі згинати коліна, підводячи лівий лікоть до правої ноги, а правий – до лівої.
2.     Робити широкі махи ногами.
3.     Здійснювати підтягування колін до грудей.
4.     Піднімати і опускати верхню частину тулуба, ускладнивши завдання одночасним підніманням прямих витягнутих ніг.
5.     Тягнутися до зігнутих колін долонями. При цьому руки прямі, відриваються від підлоги тільки лопатки.

Вправи на боці (по 10 повторень):

Прийняти вихідне положення (лежачи на боці і витягнувши ноги прямо). Тіло повинно нагадувати пряму лінію. Рухи виконуються з опорою на одну витягнуту руку. Необхідно здійснювати широкі махи ногою з боку в бік.
Виконувати рухи коліном вперед, після чого стопу відводити в протилежну сторону.
Акуратно підтягувати верхнє коліно до плеча і відводити назад, приймаючи початкове положення.
Розгортати зігнуту в коліні ногу, яка знаходиться у верхній точці, п’ятою вгору, повернутися до первісної позиції і виконати мах ногою.
З’єднувати лікоть верхньої руки з нижнім коліном, а потім максимально їх розводити.
Заводити зігнуте коліно по черзі вперед і назад, як можна далі.

Наступний гімнастичний комплекс виконується «стоячи на четвереньках» (кількість повторень 10):

1.     Зайняти вихідне положення (встати на коліна і спертися руками об підлогу). Здійснювати зігнутими в колінах ногами.
2.     Підвести коліно до грудей, підняти його вгору одночасно опускаючись на нього грудьми.
3.     Випрямити ногу і повільно піднімати її паралельно підлозі. Повернутися у вихідну позицію.
4.     Підтягнути коліно до плеча, повернутися до початкового положення і зробити мах ногою в бік.
Вправи в положенні лежачи на животі:
·         Початкова позиція: лягти на живіт, зробити наголос на зігнуті в ліктях руки і витягнути тіло прямо. Робити рух «ножиці», не роблячи великих махов.
·         Розставити руки й ноги ширше плечей. Піднімати корпус вгору на видиху і опускатися на вдиху.
·         По черзі підтягувати до ліктів коліна, витягаючи ногу назад при поверненні в початкове положення.
·         Робити махи ногою вгору, повернутися на бік і повторити рух.


Суглобова гімнастика Бубновського отримала безліч позитивних відгуків від пацієнтів. Вона проста в освоєнні і допомагає вилікуватися майже від усіх хвороб опорно-рухової системи, не забираючи багато часу.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

На допомогу вчителю

Календарне планування з фізичної культури      3 клас          ІІ семестр  2017/2018 н.р. Теоретико-методичні знання (1) № уроку Зміст Дата проведення 47 Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави. Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень.Дихання підчас виконання фізичних вправ. Різновиди ходьби і бігу. ЗРВ. Ігри-естафети. Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики(1 2 ) № уроку Зміст Дата проведення 48 Інструктаж з БЖД  під час проведення занять з гімнастики.   Організаційні вправи, загальнорозвивальні вправи. По­ложення тіла у просторі: сіди (нахили тулуба з різними положеннями ніг). Рухлива гра «Клас, струнко!» 49 Організаційні вправи, загальнорозвивальні вправи. По­ложення тіла у просторі: сіди (перехід із сіду на правому стегні у сід на лівому стегні). Рухлива гра «Клас, струнко!»

Досвід роботи

«Технологія використання фітнес-методик на уроках фізичної культури в початковій школі» З досвіду педагогічної діяльності Автор досвіду- Бут світлана Олександрівна вчитель фізичної культури Кушугумський НВК «Інтелект» Я не боюсь ще раз і ще раз повторювати:    турбота про здоров'я - це найважливіша    робота педагога. Від життєдіяльності,    бадьорості дітей залежить їх духовне життя,    світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, сили."      В.О Сухомлинський Здоров’я дітей має важливе значення як для сучасності, так і для майбутнього. Здорова нація – це майбутня еліта суспільства, його розумовий потенціал. Вони є майбутніми творцями матеріальних і духовних благ країни, а в нині – це обличчя нації, її краса, енергія, активність, творчість. Зараз здоров’я школярів усе частіше стає приводом для занепокоєння спеціалістів із його збереження, що пов’язано з багатьма зовнішніми й внутрішніми факторами – погіршенням стану навколишнього сер